JAHJAGA: SASTANAK SA NIKOLIĆEM VAŽAN
05/02/2013|Autor: |
|

PRIŠTINA, 5. februar - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da će njen sutrašnji susret s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Briselu biti "simboličan i važan" i da će doprineti normalizaciji i unapredjenju medjusobnih odnosa.
"Razgovaraćemo o punoj normalizaciji odnosa Republike Kosova i Republike Srbije, o potrebi nastavka dijaloga, o postizanju sporazuma vezanog za sva pitanja i o njihovom sprovodjenju, vezana za dobrobit svih gradjana dve države i u korist dobrosusedskih odnosa, mira i stabilnosti u regionu", rekla je Jahjaga za Radio Slobodna Evropa.
Ona je izrazila uverenje da će Kosovo sa Srbijom izgraditi odnose i potpisivati bilateralne sporazume, kao što radi i s drugim zemljama.  
"Ovo nije dijalog, već zvaničan sastanak predsednika dve države koje su nezavisne i susedne zemlje. Obe ove zemlje mogu pomoći jedna drugoj na putu integracije u EU. Obe zemlje će imati dobit od ovakvih sastanaka, uključujući i ceo region, jer, na kraju, poštujući realnost i priznanje nezavisnosti Kosova, biće i stabilnosti", rekla je kosovska predsednica.

Izvor: BETA
 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni