ISTORIJSKA ŠANSA ZA DOGOVOR
27/02/2013|Autor: TV Mir|
|

 

PRIŠTINA, 27.februar - Izvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin ocenio je da se istorijski sporazum o severu Kosova može postići u naredne dve runde razgovora između dvojice premijera.
U izjavi za italijansku agenciju “Nova”, kako prenosi prišrtinski dnevnik Expres, Kacin je rekao da to može doprineti da Srbija dobije datum za početak pregovora o učlanjenju u Evropsku uniju.
Kacin ocenjuje da je Srbija učinila mnogo za ostvarivanje kriterijuma za dobijanje datuma i da je on, nezavisno od ozbiljnih sumnji Nemačke, optimista da Srbije može dobiti datum. 
"Suštinski uslov je normalizacija odnosa sa Prištinom, gde smo videli dosta napretka. Ubeđen sam da će Evropska komisija, znači i Nemačka to ceniti", rekao je Kacin. 
On smatra da je pitanje severa osetljivo pitanje i niko ne može očekivati da se to može resiti jednim sastankom. 
"Veoma je značajno da se Priština složila o zajednici srpskih opština. Nadam se da će premijeri Kosova i Srbije, Hašim Tači i Ivica Dačić postići sveobuhvatno rešenje za sever tokom naredne dve runde. Sporazum im je pred rukama i verujem da će Tači i Dačić to iskoristiti", kazao je Kacin.
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni