ISPUNJENA OBEĆANJA
09/09/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 9. septembar - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je jutros da je Srbija u poslednjem dogovoru s Prištinom uradila sve što je obećala Briselskim sporazumom, a da je pitanje imovine Srbije na Kosovu I Metohiji ostavljeno za neka druga vremena. 
"Što se Srbije tiče, mi smo sve završili. Niko ne može da kaže da nismo uradili ono što je obećano", rekao je Vulin za RTV B92 povodom dogovora koji su sinoć u Briselu postigli srpski i kosovski premijer Ivica Dačić i Hašim Tači o telekomunikacijama i energetici, kao I o pripremi lokalnih izbora na Kosovu. 
On je naveo da će Kosovo i Metohija dobiti novi broj 383, koji pripada Srbiji, ali će ga ona "ustupiti Kosovu i on će ući u upotrebu 2015. jer ne može ranije". 
"Uvek će biti lokalna cena tih poziva, ako zovete iz Leposavića ili nekog drugog mesta. Dakle ista tarifa će biti za sever i jug Kosova", kazao je Vulin i dodao da će srpski Telekom od sad legalno funkcionisati na Kosovu i Metohiji na dosadašnjim baznim stanicama.  
Kako je kazao, tako će biti do 2015, jer se tek tad može raspisati tender za novog operatora. Vulin je rekao i da je rasprava o imovini ostavljena "za neka druga vremena, za kasnije, kad se o tome bude raspravljalo", i naveo da je
Srbija od 2003. do danas preko uplatila više od 500 miliona dolara za različite namene na Kosovu i Metohiji i da faktički ne kontroliše ta sredstva. 
Kako je dodao, ljudi koji rade za Elektroprivredu Srbije na Kosovu, nastaviće i ubuduće da rade kao do sad, Balač i Gazivoda ostaju u nezimenjenom režimu rada i snadbevanje na Kosovu i Metohiji ostaje isto. 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni