ISPUNITI SVE DEMOKRATSKE USLOVE
01/10/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 30. septembae - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da će država ponovo razmatrati da li treba da učestvuje na kosovskim lokalnim izborima 3. novembra ukoliko ne budu ispunjeni svi demokratski uslovi.  
"Ukoliko uslovi za regularne i demokratske izbore bez diskriminacije ne budu stvoreni, i ako svim Srbima koji imaju pravo da biraju ne bude omogućeno da slobodno i nesmetano glasaju, Srbija će ponovo razmatrati da li da u njima uopšte učestvuje. Građani ne treba u to da sumnjaju", navodi se u Nikolićevoj pisanoj izjavi.  
Nikolić je ranije zamerio Prištini da odbija prijave interno raseljenih da glasaju na izborima.  Predsednik je ipak pozvao Srbe da se registruju i glasaju na lokalnim izborima.  Nikolić je apelovao na sve građane koji imaju pravo da glasaju na kosovskim lokalnim izborima 3. novembra, da izađu na birališta I time "daju legitimitet srpskim  nstitucijama u Pokrajini". 
 
Predsednik Republike je takođe pozvao građane da se upišu u birački spisak, u mestu u kojem su prijavljeni kao interno raseljeni. 
"Učešćem Srba na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, srpske lokalne samouprave će dobiti legalitet i legitimitet pred međunarodnim institucijama kojima jedino tako možemo da pružimo dokaze o broju proteranih Srba sa područja južne pokrajine", naveo je Nikolić. 
Predsednik je apelovao "na mudrost i jedinstvo našeg naroda".  
"Ne postoji opravdanje za Srbina koji nije ponosan na svoje poreklo sa Kosova i Metohije, i koga ne interesuje šta će sa Kosovom I Metohijom da se desi. Ni Vlada, ni predsednik Srbije ne mogu da ostvare naše ciljeve na Kosovu i Metohiji bez pomoći naroda. Pa za koga to onda činimo?", naveo je Nikolić.  
Predsednik je ukazao da "ne dozvoljava da bilo ko iz sveta deli lekcije Srbima o tome ko su lojalni i nelojalni Srbi, te da nas deli po tome gde smo rođeni". 
"Srbi su jedan organizam, jedno tkivo i nije važno gde je ko rođen: u Beogradu, Prištini, Bosanskom Petrovcu, Zagrebu, Njujorku, ili bilo gde", naveo je Nikolić.  
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni