ISHITRENA ODLUKA VLADE KOSOVA
03/10/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 3. oktobra - Predsednik Socijaldemokratske partije na Kosovu Saša Đokić rekao je danas da je odluka Vlade Kosova da ne dozvoli ulazak zvaničnika Srbije dok traje kampanja za lokalne izbore 3. novembra "ishitrena i dovodi do zastoja u sprovođenju Briselskog sporazuma".  
"Naša partija ne prihvata ovu odluku i zato što nije demokratski da se sprečava ulazak političkih predstavnika iz Srbije na Kosovo koji ovde imaju svoje kandidate na izbornoj listi Građanske inicijative Srpska, koja legalno i legitimno učestvuje na lokalnim izborima na Kosovu", ocenio je Đokić za agenciju Beta. 
Đokić je, u vezi s predstojećim izborima, kazao da je njegova partija postigla sporazum o saradnji s Alijansom za budućnost Kosova(AZBK) Ramuša Haradinaja u opštini Istok gde će podržati kandidatkinju AZBK za predsednika opštine. 
Vlada Kosova juče je zabranila ulazak na Kosovo svim funkcionerima Vlade Srbije dok traje kampanja. Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da zbog te odluke razmatra da ne učestvuje na nastavku dijaloga s Prištinom. 
Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton najavila je novu rundu razgovora Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija za ponedeljak, 7. oktobar. 
 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni