GRAĐANIMA SE PRETI ZBOG IZBORA
30/09/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 26. septembar - Evropski pokret Srba na Kosovu I Metohiji apelovao je danas na Srbe na severu Kosova i u enklavama juzzno od Ibra da u ssto vechem broju izadju na izbore 3. novembra jer che to garantovati legalnost i legitimnost novoizbaranih lokalnih vlasti.  Predsednica te nevladine organizacije Rada Trajkovich upozorila je i
na naglo jaccanje pritisaka na pojedince i organizacije u srpskim opsstinama, a sve pod maskom "izborne kampanje" i "obezbedjivanja bolje izlaznosti". 
"Suoccavamo se sa navodima da se gradjanima preti gubitkom radnog mesta, da se koriste metode fizickog zastrasivanja, otimanja imovine, kao i drugih nacina ugrozavanja ekonomske i telesne bezbednosti gradjana", navela je Rada Trajkovich, poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupsstini Kosova.  Ona je podestila da su Srbi na Kosovu dugo, iz opravdanih ili manje opravdanih razloga, bili sprecavani ili su odbijali da uccestvuju na izborima. 
"Sada kada gradjani srpske nacionalnosti to pravo konaccno mogu koristiti bez politiccke kontroverze, izgleda da se njihovo tessko steceno demokratsko pravo na slobodan glas opet ogranicava sitno-politicckim i lokalnim interesima pojedinaca", kazala je Rada Trajkovich. 
Evropski pokret Srba pozvao je sve koji osechaju da je njihovo elementarno demokratsko pravo na slobodan glas na predstojecim lokalnim izborima na Kosovu ugrozzeno, da se obrate toj nevladinoj organizaciji. 
"Prikupljeni podaci bice prosledjeni nadleznim drzzavnim sluzbama kao i relevantnim medjunarodnim institucijama", pisse u saopsstenju.  
 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni