GRAĐANI SEVERNE MITROVICE ŽELE DA SE ČUJE NJIHOV GLAS
26/11/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 26.novembar - Američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson u intervjuu za Radio Televiziju Puls iz Šilova  je istakla da je bila impresionirana nivoom izlaznosti prilikom ponovljenog glasanja za lokalne izbore u Severnoj Mitrovici.
“Jasno je da su ljudi u Severnoj Mitrovici želeli da se njihov glas čuje. Jasno je da je glasanje bilo u redu i unapred se radujemo drugom krugu izbora koji će se održati 1.decembra”, rekla je Džejkobsonova.
Američka ambasadorka smatra da rezultati oslikavaju volju građana. Dva kandidata sa najvećim brojem glasova  koji idu u drugi krug i imaju različite poglede, a na glasačima je da 1.decembra odluče koga žele za svog predstavnika.
“Mislim da je ponovljeno glasanje dobro prošlo. Svako je odigrao svoju ulogu: kosovska policija, Euleks i KFOR, kao i međunarodni posmatrači” ocenila je Trejsi Džejkobson u intervjuu za RTV Puls i kao najveća dostignuća istakla  da su ovaj put izbori bili organizovani po prvi put na celoj teritoriji Kosova I da su građani sa severa Kosova dobili mogućnost da izaberu svoje rukovodstvo.
Američka ambasadorka napominje da zna da je Vlada Srbije pozvala Srbe na Kosovu da učestvuju na izborima, a na pitanje kako komentariše činjenicu da je Vlada Srbije pozvala građane da glasaju za samo jednu političku opciju I to za Građansku inicijativu “Srpska”, odgovorila je da bi glasači koji budu izašli na izbore 1.decembra trebalo da budu sigurni oko toga ko je po njihovom mišljenju najbolji lider, bez obzira na bilo kakve pretnje ili bilo kakva obećanja.
“Kada budu otišli na birališta i glasaju, to će biti njihovi glasovi. Glasači poznaju ljude u svojoj zajednici i zato su lokalni izbori važni” rekla je Trejsi Džejkobson  u intervjuu za RTV Puls.
 
 
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni