EULEX ŠALJE DODATNE SAVETNIKE NA SEVER
31/07/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 30. jul - Euleks će rasporediti iskusnije, više policijske savetnike iz Prištine u Kosovsku Mitrovicu, čime će njihov broj u toj srpskoj enklavi na severu Kosova biti 23, saopšteno je iz pravno-policijske misije EU. 
Šef Euleksove misije Bernd Borhart naveo je da je odluka o slanju dodatnih savetnika donesena zbog posebnih izazova sa kojima se policija suočava na severu, posebno u svetlu dogadjaja posebnih dana.
Dva pripadnika policije Euleks ranjena su juče na severu Kosova kada ih je grupa demonstranata gadjala kamenicama, "u očiglednom odgovoru na hapšenje" Žarka Veselinovića i Slobodana Repića u mestu Rudare,
saopšteno je iz te misije. 
Dodatni policijski savetnici pružaće podršku Regionalnom komandnom timu Kosovske policije na severu, a posebno vršiocu dužnosti regionalnog komandira, Nenadu Djuriću. 
Regionalni komandni tim je osnovan sporazmom Beograda i Prištine, postignutim u aprilu ove godine u Briselu. 
"Euleks će uložiti poseban napor da podrži primenu dijaloga Beograda i Prištine, a poseban akcenat stavljamo na izgradnju kapaciteta koji će poboljšati policiju na severu. Euleks, takodje, namerava da donira opremu novom Regionalnom komandnom timu, i to uglavnom vozila", navodi se u saopštenju. 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni