DOKAZ DEMOKRATSKOG OPREDELJENJA
03/12/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 2. decembra  - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga ocenila je danas da je drugi krug lokalnih izbora, održan u 25 opština Kosova, pokazao posvećenost kosovskih građana izgradnji demokratskog društva putem slobodnog i poštenog glasanja na celoj teritoriji Kosova.
Predsednica Kosova čestitala je građanima Kosova na njihovom angažovanju u tome da izborni proces bude primer dobre organizacije, saopšteno je iz kabineta kosovske predsednice.
"Ona (Jahjaga) ceni i učešće građana srpske zajednice, posebno onih na severu teritorije Republike Kosovo, kao izraz njihove volje za integraciju u institucije i društvo Kosova, što će pomoći nastavku demokratskih procesa u zemlji", navodi se u  saopštenju.
Kako se dodaje, opštinski izbori koji su prvi put organizovani na celoj teritoriji Kosova, imali su normalan i uspešan tok uz zadovoljavajuće učešće građana u oba kruga glasanja.
"Rad svih odgovornih mehanizama za organizovanje, tok i bezbednost pštinskih izbora tokom celog ovog procesa rezultirao jer oodržavanjem izbora po strandardima koji omogućavaju poštene, demokratske, slobodne i pravedne izbore", navodi se u izjavi
predsednice Kosova.
 

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni