DOGOVOR O SPORNIM PITANJIMA
22/08/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 21. avgust - Premijer Srbije Ivica Dačić izrazio je danas očekivanja da će u nastavku dijaloga u Briselu, 27. avgusta, biti postignuti dogovori o spornim pitanjima i implementaciji Briselskog sporazuma, saopšteno je iz vlade. 
Dačić je to rekao u današnjem telefonskom razgovoru sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine. 
Premijer Dačić je dodao da su u toku opsežne pripreme za organizovanje lokalnih izbora na Kosovu i izrazio uverenje da su ti izbori krupan korak u stabilizaciji stanja i stvaranju uslova za održivi opstanak srpske zajednice, dodaje se u saopštenju. 
Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič najavila je danas da će u utorak, 27. avgusta, biti nastavljen dijalog o primeni Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. 
Ona je navela da je Eštonova danas telefonom razgovarala s premijerima Srbije i Kosova Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem. 
Dve strane još nisu postigle sporazum o telekomunikacijama I energetici, a Beograd navodi i da su sporna obeležja Republike Kosovo na glasačkom materijalu za novembarske lokalne izbore. 
 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni