DESETORO OSUĐENO ZBOG TERORIZMA
18/10/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 17. oktobra  - Mešovito veće međunarodnih I domaćih sudija Osnovnog suda u Gnjilanu osudilo je deset osoba na zatvor od ukupno 59 godina i 9 meseci zbog terorizma i organizacije I učestvovanja u terorističkoj grupi.  Veće sudija utvrdilo je da su okrivljeni organizovali grupu koja je izvršila oružani napad na srpski kontrolni punkt u blizini Bujanovca 2012. godine.  Veće je, u svom obrazloženju, zaključilo da je cilj grupe bio da podstakne sukob u Preševskoj dolini da bi primorali međunarodnu zajednicu da interveniše.  
Valjon Jašari je proglašen krivim za izvršenje terorizma I organizaciju terorističke grupe i osuđen je na zatvor od devet godina i novčanu kaznu od 1.000 evra.  Skender Jašari je za isto krivično delo osuđen na zatvor od osam godina, a Gazmend Ljakna i Ćendrim Redžaj na po pet godina i šest meseci. 
Gazmend Džemširi na šest godina i šest meseci, kao i Enver Musoli. Muhamed Aljiu je osuđen na pet godina i 6 meseci zatvora, kao I Skender Seljmani i Abdulah Zogaj, a Jeton Cabani je osuđen na dve godine i dva meseca zatvora.  
Postupak je vodio međunarodni tužilac iz Specijalnog tužilaštva
Kosova (STK) i svaka strana ima pravo žalbe. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni