DAČIĆ ZA JAČE MEĐUNARODNO PRISUSTVO
12/02/2013|Autor: TV Puls|
|

BEOGRAD,12.Februar - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Saveznog saveta i ministrom spoljnih poslova Švajcarske Didijeom Burkhalterom, da je neophodno snažnije međunarodno vojno i civilno prisustvo na Kosovu i Metohiji, jer ekstremisti stalnim incidentima ugrožavaju opstanak srpskog stanovništva.

Premijer je naglasio da Vlada nastoji da se obezbedi opstanak Srba u južnoj pokrajini i pravednim rešenjem osigura stabilan mir u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dačić je izrazio očekivanje da Švajcarska pomogne u rasvetljavanju zločina i sudbine nestalih, pitanja raseljenih i uzurpirane imovine, kao i zaštite kulturnog i verskog nasleđa na Kosovu i Metohiji.

Dačić i Burkhalter su ocenili da su bilateralni odnosi između Srbije i Švajcarske u usponu.

Švajcarska, kako je istaknuto u razgovoru, podržava reforme koje sprovodi Vlada Srbije i pozitivno ocenjuje nastojanja da se dijalogom Beograda i Prištine reše problemi na Kosovu i Metohiji.

U razgovoru je izraženo očekivanje da će zajedničko predsedavanje OEBS-u u 2014. i 2015. godini otvoriti novu perspektivu u odnosima Srbije i Švajcarske.

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni