DAČIĆ SUTRA SA BAN KI KUNOM
12/06/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 12. jun - Premijer Srbije Ivica Dačić sutra će u sedištu UN u Njujorku razgovarati s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, a u petak govoriti na sednici Saveta bezbednosti o Kosovu. 
Sastanak Dačića s Ban Ki Munom predvidjen je, kako najavljeno iz vlade, za sutra kada će razgovarati i sa ambasadorom Velike Britanije i predsedavajućim Saveta bezbednosti UN Lajalom Grantom (Lyall Grant), kao i sa ambasadorom Rusije u UN Vitalijem Čurkinom. 
Dačić će u petak govoriti na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu kada će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj Ban Ki Muna u kojem je pozdravio sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa, postignut 19. aprila u Briselu.  
U izveštaju u koji je imala uvid agencija Beta, Ban Ki Mun je ukazao da Beograd i Priština treba da rade na sprovodjenju tog sporazuma kako se omogućila perspektiva svih naroda u regionu. 
"Rezultati postignuti u dijalogu utiru put za dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Isti duh odlučnosti, kompromisa i dobre volje treba da vodi u primeni sporazuma. Medjunarodna zajednica trebalo bi da u tom smislu pruži aktivnu i punu podršku", naveo je
on. 
Izveštaj Ban Ki Muna obuhvata period od 16. januara do 22. aprila, a u aneksu je izveštaj šefa Euleksa Bernda Borharta.
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni