BOJKOT AKO IZBORI NE BUDU NEUTRALNI
31/10/2013|Autor: Administrator|
|

K.ITROVICA, 29. oktobra 2013. (Beta) – Predstavnici privremenih veća iz četiri opštine sa severa Kosova odlučili su
danas da će bojkotivati kosovske lokalne izbore u nedelju, 3. novembra, ukoliko u sredu u Briselu ne bude dogovoreno da se poštuje deo Briselskog sporazuma o statusnoj neutralnosti glasačkog materijala. 
Predsednik Privremenog veća Opštine Leposavić, kandidat za gradonačelnika GI "Srpska" i član Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština, Dragan Jablanović rekao je novinarima da će, ukoliko glasački i izborni materijal ne bude statusno neutralan, pozvati građane da bojkotuju nedeljne izbore. 
Jablanović je dodao da su svoj stav izneli i predstavnicima bezbednosnih struktura, Euleksu, KPS-u i predstavnicima EU na današnjem redovnom sastanku u Kosovskoj Mitrovici. 
Zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić najavio je juče da će u sredu u Briselu biti održan tehnički sastanak delegacija Beograda i Prištine kako bi se rešili problemi u pripremi izbora. 
Beograd nije zadovoljan jer se na glasačkom materijalu nalaze oznake Republike Kosova, kao ni izbornim spiskovima jer smatra da je na njih dodat veliki broj Albanaca. 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni