BEZ TERMINA ”REPUBLIKA KOSOVO”
20/08/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 20. Avgust  - U zakletvi koju treba da polože bivši pripadnici MUP-a Srbije koji će postati deo Policije Kosova, pominje se da će raditi po kosovskim zakonima i samo za Policiju Kosova, ali se ne pominje Republika Kosovo, piše danas dnevnik Tribuna". 
Po tom dnevniku koji navodi da je imao uvid u konačni tekst zakletve koji treba da potpiše svaki bivši pripadnik MUP-a Srbije, izjava obavezuje na prihvatanje zakona Kosova, ali se nigde ne pominje termin "Republika Kosovo". 
"Zaklinjem se (obavezujem) da ostvarujem samo zakonske nadležnosti Policije Kosova. Saglasan sam da moj novi poslodavac može da razmeni informacije o meni sa starim poslodavcem i da izvrši proveru prošlosti. Slažem se da ću raditi samo za Policiju Kosova. Ja nikada nisam bio član neke obaveštajne službe. Ja ću ostvariti etički kod Policije Kosova i zakone Kosova", piše, između ostalog, u tekstu zakletve koju treba da polože pripadnici MUP-a Srbije koji žele da budu deo Policije Kosova. 
Dnevnik piše da su Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova i Euleks pripremili posebne planove osposobljavanja bivših pripadnika MUP-a Srbije koji su radili na severu Kosova, pre no što obuku uniform Policije Kosova. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni