BEOGRAD I PRIŠTINA SE DRŽE PREUZETIH OBAVEZA
01/11/2013|Autor: Administrator|
|

BEČ, 31. oktobra - Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer pozvao je danas Beograd i Prištinu da se drže preuzetih obaveza u vezi sa lokalnim izborima na Kosovu koji su zakazani za 3. novembar, i pozvao ih da iskoriste svoj uticaj kako bi izborni process na severu Kosova prošao pravilno i bezbedno. 
Kako se navodi u saopštenju OEBS-a, Zanijer je danas u Beču, na sastanku ambasadora 57 članica Organizacije za bezbednost i saradnju, izrazio bojazan zbog nestabilne bezbednosne situacije na severu Kosova. 
"Lično sam i dalje zabrinut zbog nesigurnih bezbednosnih uslova na terenu i nastavka kampanje bojkota izbora na severu, koja sadrži ponižavanje kandidata, glasača i osoba uključenih u izborni proces. Ovo bi moglo da se negativno izrazi na izlaznost", ocenio je Zanijer.  
On je rekao ambasadora da se juče, na sastanku predstavnika Beograda i Prištine u organizaciji OEBS-a govorilo u brojnim važnim pitanjima. 
"Želim da izrazum uverenje da će se sve strane držati preuzetih obaveza, u skladu sa briselskim sporazumom i implementacionim planom", rekao je Zanijer, koji je ukazao da predstojeći izbori nemaju samo značaj za lokalno stanovništvo na severu i umešane strane "već I za generalno pomirenje i normalizaciju odnosa u regionu".  
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni