BEOGRAD I PRIŠTINA RAZMENILI OFICIRE ZA VEZU
18/06/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD/PRIŠTINA, 17. jun- Beograd i Priština juče su razmenili oficire za vezu na osnovu dogovora postignutog u Briselu, a njihova dužnost je da olakšaju komunikaciju, sprovodjenje sporazuma dve strane i pomognu normalizaciju odnosa. 
Srpski oficir za vezu u Prištini je Dejan Pavićević, a kosovski u Beogradu Ljuljzim Peci. Oni su na dužnost stupili danas u podne.  
Pavićević - predstavnik Vlade Srbije u Prištini, ponovio je da funkcija oficira nije ambasadorska i da Srbija ne priznaje Kosovo. 
Po preuzimanju funkcije Pavićević se ispred sedišta misije EU u Prištini gde će mu biti kancelarija obratio novinarima na srpskom I engleskom. 
Na pitanje ko predstavlja Srbe na Kosovu, on ili direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, Pavićević je naveo da obojica predstavljaju Vladu Srbije.
Upitan o tome kakva će biti komunikacija izmedju njega i Pecija, Pavićević je dodao da je više puta razgovarao sa njim i da se nada da će i dalje blisko saradjivati i razmenjivati neophodne informacije. 
Srpski zvaničnik je kazao da se oseća bezbednim u Prištini, ali I da ima policijsko obezbedjenje. 
"Ranije sam imao problema u Prištini, moj su automobil gadjali kamenjem prilikom jedne ranije posete. Sada imam policijsko obezbedjenje i nadam se da uskoro za tim neće biti potrebe", rekao je on. 
Pavićević nije hteo da odgovori na pitanja da li će Srbija potpisati "mirovni sporazum" s Prištinom i naveo da to nije u njegovom mandatu. 
Kosovski oficir za vezu Ljuljzim Peci rekao je novinarima u Beogradu na srpskom jeziku da očekuje "otvorenu i dobru saradnju srpskih državnih institucija". 
"Ovo je veoma značajan dan što se tiče normalizacije odnosa Kosova i Srbije", rekao je Peci novinarima ispred sedišta Delegacije EU gdeće biti njegova kancelarija. 
Peci je dodao da očekuje "otvorenu i dobru saradnju srpskih državnih institucija i dodao da je u Beogradu da da svoj prilog normalizaciji odnosa "dve zemlje". 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni