AMNESTIJOM NEĆE BITI OBIHVAĆENI KRIMINALCI
13/06/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 13. jun - Kosovski ministar pravde Hajredin Kuči izjavio je da zakon o amnestiji neće obuhvatiti kriminalce i da se neće odnositi samo na jednu nacionalnu zajednicu ili na neku odredjenu teritoriju unutar Kosova. 
Kuči je u intervjuu za portal gazetaexpress.com rekao da je usvajanje zakona o amnestiji predvidjeno Sporazumom Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa. 
On je rekao da će taj zakon amnestirati počinioce odredjenih krivičnih dela, ali je dodao da se ne radi o ljudima koji su počinili ubistva i druga teška krivična dela. 
"Nije bilo iluzija da treba amnestirati kriminalce koiji su izvršili ubistva i druga teška krivićna dela, ali treba da priznamo  činjenicu da ni Srbija to nije tražila", kazao je Kuči. 
Ministar pravde Kosova kaže kako još ne zna na koji će se vremenski period odnositi amnestija. 
"Nemojte zaboraviti da amnestija zahteva politički konsensus i da u našem slućaju zahteva dve trećine ukupnog broja poslanika. To je znači dosta visoki konsensus", kazao je Kuči.
On je dodao da se nikada nije razgovaralo o tome da pripadnici nezakonitih obaveštajnih službi koje su postojale posle rata na Kosovu budu amnestirani. 
 
Izvor: BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni