ALEKSANDAR VULIN POSETIO KLOKOT
31/01/2013|Autor: |
|

BEOGRAD, 30. januar - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin pozvao je danas medjunarodnu zajednicu da nadje krivce za russenje pravoslavnih grobalja na Kosovu i da zaustavi, kako je naveo, aparthejd nad tamossnjim Srbima.

"Ovo je test za medjunarodnu zajednicu prvenstveno: da li je medjunarodna zajednica spremna da podrzzava aparthejd nad Srbima? Da li je spremna da ovakve zloccine verbalno osudi i pravno nikada ne nadje poccinioca?", rekao je Vulin, koji je otissao na pravoslavno groblje u Klokotu na Kosovu gde je 20. januara porusseno 30 nadgrobnih spomenika.

Vulin je, u saopsstenju vladine Kancelarije za Kosovo, rekao da je u istoriji civilizacije tessko nachi ruzzniji primer od russenja groblja.

"Tessko je nachi issta ssto visse zgadi ccoveka, nego kada ni mrtvima ne date mira. Nije dovoljno samo osuditi, hochemo vech jednom da znamo
ko su krivci za ovo ssto se desilo? Ne samo za ovo, ovde je od 1999. godine ubijeno ccetrnaestoro ljudi, ne znamo ni jednog ubicu. Ranjeno ih je na desetine, ne znamo nikoga ko pucao je u njih", rekao je Vulin.

Direktor Kancelarije za Kosovo je podsetio da nije nadjen nijedan osumnjicceni za russenje srpskih spomenika na Kosovu od 1999. godine
do danas.

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni