IZGORELA TRI SRPSKA DOMAĆINSTVA KOD PRIZRENA
30/09/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 26. septembar - U prizrenskom selu Drajccichi do temelja su izgorela tri srpska domachinstva u kome su zzivele tri zzene, od kojih najstarija ima 86 godina, izjavio je danas predsednik privremenog organa Opsstine Prizren Zoran Bosskoccevich.  Bosskoccevich je za agenciju Beta rekao da je pozzar najverovatnije izbio zbog neipsravnih instalaciji u kuchi jedne od tih zzena, a da se potom porossirio i na ostale dve kuche.  
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je prema njegovim reccima obezbedila smesstaj za sve tri zzene u kolektivnom centru na Brezovici.  
"U pozzaru su bez domova, koje nisu napusstale ni u najtezzim, ratnim uslovima, ostale Veselinka Spasich (71) Slobotka Simich (82) i Rosanda Simich (86)", kazao je Bosskoccevich i dodao da bi one odmah bile prebaccene na Brezovicu da se ne cceka policija koja mora da obavi uvidjaj.  Bosskoccevich je rekao da su zzene odmah od Kancelarije dobile hranu, odechu i lekove.  Pozzar je izbio jucce posle 15 sati. 
Na teritoriji prizrenske opsstine danas zzivi 126 srpskih porodica, sa oko 300 cclanova, a u samom gradu 17 porodica. Do 1999. godine u toj opsstini bilo je oko 17.000 Srba. 
Izvor: BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni