DRŽAVNI VRH: APSOLUTNO JEDINSTVO O NASTAVKU PREGOVORA
13/02/2013|Autor: TV Puls|
|

 DRŽAVNI VRH: APSOLUTNO JEDINSTVO O NASTAVKU PREGOVORA    

BEOGRAD, 13.februar - Na večerašnjem sastanku državnog vrha u kabinetu predsednika Srbije Tomislava Nikolića postignuto je apsolutno jedinstvo po pitanju nastavka pregovora Beograda i Prištine, u koje Srbija ulazi "samopouzdano i sa jasnim ciljem", izjavio je novinarima po završetku sastanka Nikolićev savetnik Marko Đurić.

Đurić je rekao da je cilj uspostavljanje zajednice opština koja bi omogućila Srbima na Kosovu i Metohiji da uživaju onakav stepen prava kakav dolikuje građanima Evrope u 21. veku.

Đurić je ponovio da po svim važnim pitanjima za koja se predviđa da će biti otvorena postoji puno državno jedinstvo, a Beograd očekuje i od druge strane da pokaže minimum predsnosti da se postigne kompromis. On je rekao i da vlasti Srbije ne očekuju da im EU ispostavi zahtev za ukidanje "paralelnih institucija" na severu KiM, a da od Brisela očekuje da ostane nepristrasan.

Tema sastanka su, kako je istakao bili nastavak dijaloga sa Prištinom i evrointegracije, a državni vrh ovom prilikom nije razgovarao o odnosima u vladajućoj koaliciji i drugim aktuelnim temama.

 Izvor: TANJUG


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni