DOSTAVITI SPISKOVE OSUMNJIČENIH
14/08/2013|Autor: Administrator|
|

GORAŽDEVAC, 13. avgust - Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija traži da joj se dostave spiskovi kako bi se znalo ko je od Srba i za šta osumnjičen, zaustavile manipulacije i stvorio preduslov da se u pokrajini uspostavi mir. 
"Tražimo da se otvore spiskovi, da se dostave srpskim tužilaštvima, jer je država Srbija dokazala da ni jedan ratni zločin ili bilo kakav zločin počinjen od strane Srba nije ostao nerasvetljen i svaki se istražuje", rekao je Vulin u Goraždevcu. 
Vulin je rekao da Srbija već duže vreme od međunarodne zajednice traži da joj se dostave spiskovi i ocenio da su oni izvor brojnih manipulacija. 
"Svih ovih dana tražimo od međunarodne zajednice i očekujemo da će nam dostaviti spiskove, jer, dok svi ti spiskovi ne budu javni, dok ne budemo znali koga traže, zbog čega i za šta sumnjiče, neće biti mira među Srbima na prostoru Kosova i Metohije", izjavio je Vulin. On je ocenio da se spiskovima manipuliše i da je važno da se pođe od pretpostavke da su svi nevnini dok se krivca ne dokaže. 
"'Ajde da pođemo od pretpostavke da su svi nevini dok se ne dokaže krivica ili da ima onih koji su krivi, ali ne može se spiskovima manipulisati, kao što se manipuliše da bi se svi Srbi na Kosovu I Metohiji plašili da prelaze administrativne prelaze, boje se da iskoriste svoja prava, jer postoje neki spiskovi", kazao je Vulin. 
On je podsetio da u Srbiji ni jedan zaštićeni svedok protiv prestupnika srpske nacionalnosti nije nestao, stradao, nije ubijen, nije promenio mišljenje, i dodao da se na Kosovu "to dešavalo I dešava se". 
"Mi ćemo suditi zločincima, neka niko ne sumnja, državi Srbiji nikada neće biti prepreka istraživanje ratnog zločina, suđenje I kažnjavanje ratnog zločina, ali postojanje tajnih spiskova, uvođenje straha i panike, koje smo već gledali od Hrvatske na ovamo, uvek su prepreka istini", dodao je Vulin. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni