POMOĆ KOSOVSKE KANCELARIJE TRAŽILO 80 ODSTO SRBA
14/02/2013|Autor: TV Puls|
|

KOSOVSKA MITROVICA, 14.februar  – Šef Kancelarije kosovske vlade u severnoj Kosovskoj Mitrovici Adrijana Hadžić izjavila je da je pomoć te Kancelarije za četiri meseca zatražilo skoro 4.000 ljudi, od kojih su 80 odsto Srbi sa severa Kosova.
Ona je objasnila da su usluge koje pruža kancelarija neophodne onim ljudima koji žele da imaju komunikaciju sa južnim delom Kosova ili hoće da konkurišu za neki vid finansijske podrške kod lokalnih ili međunarodnih donatora.
Hadžićeva je današnjem "Blicu" izjavila da su najposećeniji Centar za usluge građana pri Direkciji za opštu administraciju, koji izdaje 25 vrsta uverenja i lična dokumenta i Direkcija za zdravstvo i socijalna pitanja. Ona kaže da su im se obraćali ljudi iz celog severa Kosova, ali da nisu mogli da im direktno pomognu jer je kancelarija nadležna samo za severnu Kosovsku Mitrovicu.
Hadžićeva kaže da je zadovoljna podrškom Prištine, ali i dodaje da ubuduće očekuje veću finansijsku podršku.
Na pitanje da li sarađuje sa Kancelarijom vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i s lokalnim srpskim političarima, ona je odgovorila da nemaju nikakvu saradnju i dodala da bi saradnja kancelarija lokalnog nivoa mogla biti vrlo korisna za građane kada su u pitanju usluge.
"Što se tiče Beograda, mislim da tu nastupa zvanična Priština", rekla je Hadžićeva, napominjući da kancelarija u Kosovskoj Mitrovici nije političkog, već isključivo tehničkog karaktera.

Izvor: TANJUG


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni