MALIŠANI SA KOSOVA KOD DODIKA
30/08/2013|Autor: Administrator|
|

BANJALUKA, 29. avgust - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci srpsku decu sa Kosova I Metohije i donirao im po 500 konvertibilnih maraka (oko 250 evra).  Dodik je rekao da želi da se očuva bratstvo Srba iz RS i Srba sa Kosova i Metohije, navodeći da su porodice iz RS, koje su ugostile decu sa Kosova, pokazale pravo lice.  On je najavio da će i njegova porodica sledeće godine ugostiti neko dete sa Kosova. 
Stotinu srpske dece sa Kosova stiglo je 27. avgusta u Banjaluku gde su bili smešteni kod više od 70 banjalučkih porodica. 
"Voleo bih da posete Republici Srpskoj dece sa Kosova pre početka školske godine postanu tradicionalne", rekao je predsednik RS.  
On je dodao da razume položaj Srba na Kosovu, tim pre jer se RS "svih ovih godina bori za identitet i ustavna prava".  
"Znamo šta znači ta borba, uvereni smo da stvari nisu završene, ali, zbog toga, daleko više nego na drugim prostorima gde žive Srbi, ovde u Republici Srpskoj razumemo položaj naše braće na Kosovu", kazao je Dodik. 
Posetu srpske dece sa Kosova Banjaluci organizovao je predsednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije iz Banjaluke Milorad Arlov uz pomoć Socijalističke partije.  
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni