KORAK NAPRED, DVA NAZAD

Intervju sa Vetonom Suroijem


SPORAZUM: ŠTA NAS ČEKA U 2019?

SPORAZUM: ŠTA NAS ČEKA U 2019?


SPORAZUM: O PROCESU NORMALIZACIJE U 2018.GODINI

SPORAZUM: O PROCESU NORMALIZACIJE U 2018.GODINI

U novoj emisiji Sporazum, sabiramo utiske o procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine u 2018.godini. Za Sporazum su govorili politički analitičari iz Pritštine i Beograda Beljuj Bećaj i Dušan Janjić, a čuli smo i izjave novinara Živojina Rakočevića, direktora TV Mitrovica Nedžmedina Spahijua, direktora RTV Mir u Leposaviću Nenada Radosavljevića i Fljorijana Ćehaje iz Kosovskog centra za bezbednosne studije.


Sedma sila na Kosovu

Mediji, sedma sila na Kosovu

"Nema mehanizama za zaustavljanje govora mržnje u medijima" Govor mržnje, spinovi i lažne vesti su sve prisutniji u medijima na Kosovu i u region, složile su se gostujući u emisiji "Sporazum" članica uprave UNS Jelena Petković, urednica portala Kosovo 2.0 Besa Ljuci i dopisnica Radio Beograda Tanja Vujisić. Ne postoji dobar mehanizam koji bi zaustavio govor mržnje koji je u pojedinim medijima sve prisutniji, smatra članica uprave Udruženja novinara Srbije Jelena Petković i podseća da se u poslednje vreme na naslovnim stranama sve češće mogu pročitati vesti koje, između ostalog, najavljuju rat na Kosovu.


Učešće građana u dijalogu

Učešće građana u dijalogu

Jeta Krasnići iz Kosovskog demokratskog instituta smatra da je briselski dijalog trenutno zaustavljen dodavši da sporazumi koji su do sada sklopljeni čine ovu fazu problematičnom. “Činjenica je da nakon 7 godina diskusija i niza sklopljenih sporazuma, najveći deo istih nije sproveden i sama priroda tih sporazuma, koji su imali element nejasne konstruktivnosti ili nejasne dvosmislenosti, je uticala da u sprovođenju ovi sporazumi imaju probleme. Smatram da je sada važno, a vidi se da se dijalog ne nastavlja, barem ne javno, i ne održavaju se sastanci za sprovođenje sklopljenih sporazuma, oceniti čitav ovaj proces i videti koji su u stvari problemi koji su propratili ovaj proces, kao i definisati šta u stvari strane žele postići njime, rekla je Jeta Krasnići.
sporazoom