“ŽELIMO DA ZNAMO” O OPŠTINAMA SA SRPSKOM VEĆINOM NA KOSOVU
02/10/2016|Autor: Administrator|
|

ČAGLAVICA, 2.oktobar – “Želimo da znamo”, naziv je projekta u okviru kojeg je urađeno šest polučasovnih dokumentarnih filmova o opštinama sa srpskom većinom na Kosovu, a koji je realizovao Media centar iz Čaglavice.
„Jedni o drugima znamo veoma malo i to je upravo razlog za pokretanje ovog projekta. Baš zato što jedni o drugima ne znamo ništa, uvek smo spremni da se svađamo, što ponekad dovede do većih i težih posledica“, kaže Anđelka Ćup koja je bila voditeljka i urednica  dokumentarnog serijala. 
Tokom snimanja Anđelka je sa saradnicima pokušavala da nađe odgovor na pitanje „Kako da se razumemo, kad se i ne poznajemo?“, kojim je i počinjao svaki dokumentarni film.
Zahvaljujući ovom projektu, koji je nedavno završen, i proizvedenim filmovima, na jednom mestu su dostupni podaci o opštinama Zubin Potok, Leposavić, Zvečan, Severna Mitrovica, Gračanica i Novo Brdo.
„Kroz emitovanje na televiziji, tj. na kanalima Nezavisne TV Mreže, kao i preko društvenih mreža, podignut je stepen informisanosti o aktuelnom stanju u šest opština, o kojima su filmovi realizovani“, kaže direktor projekta Budimir Ničić.
Cilj ovog projekta je bio da se podigne stepen informisanosti o stanju čest kosovskih opština,  četiri na severu i dve na jugu, kako bi došlo do bolje integracije građana, međusobne saradnje i uspešne prezentacije opština u domaćoj i stranoj javnosti.
Projekat „Želimo da znamo“ je finansijski podržala Kosovska fondacija za otvoreno društvo (KFOS).
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni