ZAPALJENA KUĆA POVRATNIKA
10/02/2014|Autor: Administrator|
|

KLINA, 9. februar - Prošle noći je zapaljena kuća Dimitrija Ribaća, povratnika, rekli su za agenciju Beta žitelji sela Drsnik, kod Kline. Dodali su da nikoga nije bilo u kući u vreme napada, a vlashnik živi u centralnoj Srbiji. Meštani su kazali da dva policajca, čekajući uviđaj, od jutros čuvaju kuću čiji su krov i unutrašnjostna izgoreli. Sagovornici Bete su rekli da je to četvrta zapaljena kuća Srba-povratnika u tom metohijskom selu: "Pre oko tri godine zapaljene su kuće povratnika Milorada i Živka Dabižljevića, a prošle godine izgorela je kuća povratnika Milosava Šmigića".
Kazali su da se još ne zna ko je ukrao traktor i druge poljoprivredne mašine iz više domaćinstava u tom selu, a bilo je provala u mnoge kuće i krađe pokućstva. Kako kažu, sve krađe su prijavili Kosovskoj policiji. Prvi raseljeni Srbi u ovo metohijsko srpsko vratili su se 2005. godine.
Vlada Kosova s međunarodnim donatorima izgradila 60 tipskih kuća za povratnike u Drsnik gde, kažu mestani, u dvadesetak obnovljenih kuća živi oko tridesetak Srba povratnika. Po njihovim rečima, pre rata je u tom selu živelo više od hiljadu Srba u 130 domaćinstava.  Pre nekoliko dana zapaljena je kuća Srbina povratnika i u obližnjem selu Klinavac, u istoj opštini.
 

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni