USKORO STANOVI ZA MLADE BRAČNE PAROVE
25/07/2014|Autor: Administrator|
|

K. MITROVICA, 24. jula 2014. (Beta) - Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić rekao je danas da će do sredine septembra biti završena izgradnja 36 stanova za mlade bračne parove u naselju Brdjani i selu Suvi Do.
"Moramo da brinemo o mladim bračnim parovima jer tako ulažemo u budućnost", rekao Spirić i dodao da će uskoro biti raspisan konkursza dodelu stanova.
On je najavio da će za dve sedmice početi radovi na izgradnji zgrade "sindikata" za 35 porodica koje su ostale bez domova kada se 2009. godine zgrada srušila.
Dodao je i da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju odobrila 30 miliona dinara za izgradnju još jedne stambene jedinice u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici.
Prema njegovim rečima, u drugoj polovini godine biće završeni I započeti brojni infrastrukturni objekti, kao što kraj radova na sportskoj hali, ali i početak gradanje kulturnog centra.
Spirić je kazao da je lokalna samouprava domaćinskim poslovanjem u proteklom kvartalu uštedela oko 14 miliona dinara i naglasio da to pokazuje spremnost i odlučnost, ne samo u sprovodjenju infrastrukturnih projekata, već i u rešavanje problema nezaposlenosti mladih.
"Iako u lokalnoj samoupravi nedostaje vise od deset školovanih ljudi, zbog uredbe koja je na snazi oni sada ne mogu biti zaposleni na neodredjeno vreme ali se traži način da budu uposleni kroz stručno usavršavanje i privremene poslove", rekao je Spirić i dodao da je 180 mladih ljudi angažovano na tim poslovima.
 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni