UNS I DNKIM: KAZNITI SLUŽBENICU POVERILAČKE AGENCIJE
22/08/2015|Autor: Administrator|
|

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuju napad službenice Kosovske poverilačke agencije Pravde Božović na novinarku portala Kosovo Sever www.kossev.info iz Kosovske Mitrovice Svetlanu Jevtić.
Službenica Kosovske poverilačke agencije juče je kada je uz pratnju Kosovske policije pokušala da iseli porodicu Milanović iz stana u Severnoj Mitrovici fizički i verbalno nasrnula na novinarku koja je izveštavala, uzela joj fotoaparat i pokušala da obriše fotografije. Prema rečima urednice portala Tatjane Lazarević šikaniranje novinarke trajalo je više od deset minuta.

UNS i DNKiM smatraju da se radi o grubom ugrožavanju bezbednosti i zastrašivanju novinara na radnom zadatku i traže od policije i EULEKS-a da istraže ovaj incident i pokrenu postupak kojim bi se odgovorna osoba kaznila.

Podsećamo da oružani napad na prostorije portala KosSev koji se dogodio pre dva meseca nije rasvetljen i da počinioci nisu pronađeni.

Očekujemo da nadležne institucije procesuiranjem odgovornih stvore atmosferu u kojoj će novinari moći da nesmetano rade svoj posao.

UNS i DNKiM podržavaju novinare portala KosSev da nastave da profesionalno obavljaju svoj posao.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni