U BRISELU O TENZIJAMA NA SEVERU
21/07/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 21. jula 2014. (Beta) - Situacija u Kosovskoj Mitrovici I način na koji se sprovodi pravda biće najvažnije teme razgovora u Briselu, rekao je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo I Metohiju Marko Đurić. 
"Glavna tema razgovora biće situacija u Kosovskoj Mitrovici gde I dalje vladaju tenzije usled događaja na mostu. Ne mogu predstavnici ekstremističkih grupa da postavljaju svoje spomenike, kao što je spomenik Ademu Jašariju u srpskom jezgru", kazao je Đurić za televiziju "Pink" dan uoči puta u Brisel.  
Đurić će sutra razgovarati s predstavnicima Prištine i visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton i o formiranju Zajednice srpskih opstina i pitanju imovine. 
"Postoje potencijalni problemi, Priština vidi Briselski sporazum samo kroz prizmu sada važećih, svojih zakona. Gotovo da nisu pokazali nikakvu fleksibilnost za promenu njihovh zakona, a postoje zakoni koje će morati da menjaju u skladu sa sporazumom, kao što je Zakon o lokalnoj samoupravi", kazao je Đurić. 
On je ocenio da se na Kosovu pravda prema Srbima "sprovodi pod znacima navoda" i poručio da to jasno pokazuje primer lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, "koji je šest meseci na pravdi Boga u pritvoru", bez podignute optužnice. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni