SPORAZUM O DIJALOGU NA NAJVIŠEM NIVOU
08/02/2017|Autor: Administrator|
|

LEPOSAVIĆ, 3.februar – Komentarišući nastavak dijaloga u Briselu između Prištine i Beograda posle prve sednice na najvišem nivou u kojoj su učestovali Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Hašim Tači i Isa Mustafa, uz posredovanje šefice evropske diplomatije Fedirike Mogerini, gosti emisije Sporazum su pozdravili nastavak razgovora i naglasili da je smirivanje tenzija na Kosovu prioritet u interesu svih strana.
Predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu, profesor doktor Rada Trajkovic ističe da su pregovori u Briselu vise uspeh Evropske unije kao posrednika, nego samih učesnika u dijalogu, a kao poseban razlog učešća srpskih predstavnika navodi  predstojeće predsedničke.
Po mišljenju poltitičkog analitičara Nedžmedina Sphaiua najbitnije od svega je da se ti pregovori nastave i da se tenzije na obe strane smire.
Odbornik u Skupštini opštine Leposavić Nenad Radosavljević  upozorava na to da se sa jedne strane ništa spektakularno ne dešava u smislu dogovora o novim pitanjima, s druge strane implementacija već postojećih sporazuma kasni.
Emisija Sporazum se emituje svake druge srede od 21 sat na kanalima Nezavisne TV Mreže, RTV Kim i TV Mitrovica. Realizuje se u saradnji sa Kosovskom fondacijom za otovoreno društvo i nevladinom organizacijom Aktiv u Severnoj MItrovici.
 

 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni