Sporazum "Medijska slika Kosova"
02/03/2016|Autor: Administrator|
|

Sporazum "Medijska slika Kosova"

Medijska slika Kosova tema je petog izdanja emisije Sporazoom. Gosti emisije su novinarska i urednica Radio Beograda Tanja Vujisić, predsednik Udruženja novinara Srbije na Kosovu Budimir Ničić i predsednik borda Saveta za štampu Kosova Imer Muškoljaj.

Oni su saglasni da je stanje u medijima na Kosovu izuzetno teško, a da su mnogi mediji i novinari podložni uticajima političara, zbog čega izostaje kritičko izveštavanje.

Tanja Vujisić smatra da situacija nije beznadežna, te da nije kasno  da novinari organizovano dignu glas kako bi odbranili ugled svoje profesije. Da Srbi na Kosovu nemaju svoj nezavisni TV kanal koji bi bio vidljiv u svim mestima, ukazao je Budimir Ničić koji smatra da RTK2 ne zadovoljava tako definisane standarde. Sa tim stavom saglasan je i Imer Muškoljaj koji naglašava da bi trebalo da postoji srpski kanal koji bi mogao da ponudi program dovoljno kvalitetan da bude zanimljiv i albanskoj zajednici.

Sporazoom je na programu večeras od 21h na kanalima Nezavisne TV Mreze – RTV Puls, RTV Mir, RTV Herc I TV Most, kao I na kanalu RTV Kim. Emisija se takodje emituje na kanalu B 92 info u istom terminu kao I na kanalima radijske KOSMA mreze na Kosovu.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni