SPORAZUM: POTREBNO RESETOVANJE DIJALOGA
19/06/2019|Autor: Administrator|
|

DRAČ, 19.jun – Specijalna emisija iz ciklusa Sporazum, večeras će biti na programu televizija Mir, Kim, Herc, Puls i TV Mitrovica. U emisiji se razmatra aktuelna društvena i politička situacija uoči najavljenog susreta Prištine i Beograda u Parizu, do kojeg dolazi na osnovu inicijative francuskog predsednika Emanuela Makrona, a gosti su Bodo Veber iz Berlinskog saveta za politku demokratizacije, politički analitičar iz Beograda Dušan Janjić i književnik i publicista Veton Suroi.
Gosti emisije posebno analiziraju moguća rešenja nakon odustajanja od politike razgraničenja, odnosno korekcije granica i raspravljaju o tome da li je potreban Ahtisari plus u smislu ostvarivanja prava srpske zajednice na Kosovu i nadležnosti načelno dogovorene Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom. Procenjuju da će dijalog Beograda i Prištine biti „resetovan“ i da će se strane vratiti pregovaračkom procesu tražeći rešenja u interesu građana.
Emisija je snimljena u Draču, tokom konferencije pod nazivom „Kako civilizovati pregovore“  u organizaciji Kosovske fondacije za otvoreno društvo.
Sporazum  je na programu večeras, 19.juna od 21 čas.
 

VideoPROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Korenisporazoom