Sporazum: Od stikera do stikera
13/10/2021|Autor: Administrator|
|

Više od dvadeset godina govori se o potrebi slobodnog kretanja po Kosovu, ali i kroz centralnu Srbiju. U Briselu se više od decenije pokušava pronaći rešenje. Potpisivani sporazumi, nažalost, nisu primenjivani kako treba, pa su građani, ni krivi ni dužni, trpeli poniženja, čekali u kolonama, slušali izjave i trudili se da ih razumeju. Za sve to vreme davali su novac na duple tablice i registracije, pa potom srpske probne, a nedavno i kosovske. Jedino su stikere i nervozu dobili besplatno. Proletela je i pokoja kamenica, a i to je, evidentno koštalo.

Na ovu temu, govore gosti Sporazuma: Jeta Krasnići, projektna menadžerka u Kosovskom demokratkom institute (KDI); Milica Andrić Rakić, projektna menadžerka Nove društvene inicijative (NSI); Dejan Radivojević, izvršni direktor Foruma za razvoj i multietničku saradnju (FDMC).

Novu sezonu Sporazuma i najnoviju emisiju, možete gledati ove srede od 21 čas na programima RTV Kim, RTV Puls, RTV Herc, RTV Mir i TV Mitrovica kao i Youtube kanalu i fejsbuk stranici emisije Sporazum (ukucajte SporaZoom).

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni