SAMOOPREDELJENJE BI GLAVNU REČ U DIJALOGU
08/08/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 7. avgusta 2014. (Beta) - Kosovski Pokret Samoopredeljenje uslovio je pristupanje opozicionom koalicionom bloku preuzimanjem glavne reči u pregovorima sa Srbijom.
Generalni sekretar Pokreta Dardan Molicaj (Molliqaj) je danas izjavio prištinskim medijima da je to jedan od pet zahteva na koji Pokret nije dobio pozitivan odgovor stranaka koje čine opozicioni blok -  Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Inicijative za Kosovo (IK). 
Koalicioni blok DSK-ABK-IK namerava da formira vladu i tako onemogući pobedničku Demokratsku partiju Kosova (DPK) Hašima Tačija da i po treći put formira vladajuću koaliciju. 
Molicaj je kazao da je opozicioni blok do sada prihvatio zahteve Samoopredeljenja da se oceni način na koji je vođen dijalog sa Srbijom, koji su rezultati, da se sporazumi pošalju na ocenu Venecijanskoj komisiji, i da se započne dijalog sa kosovskim Srbima. 
On je podsetio da je Samoopredeljenje od početka bilo protiv dijaloga sa Srbijom u Briselu i da smatra da će do dijaloga s Beogradom biti samo ako ga bude vodilo Samoopredeljenje. 
"Svi dijalozi podrazumevaju uslove. Do sada je uslove postavljala samo Srbija. Mi smo za to da uslove postavlja Kosovo" kazao je on. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni