PRVO ISPUNITI USLOVE SRPSKE
28/07/2014|Autor: Administrator|
|

PRIZREN, 26. jula 2014. (Beta) - Gradonačelnik Gračanice, koji je I prvi na izbornoj ilisti "Srpska", Branimir Stojanović rekao je danas u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena da se ta lista nije opredelila ni za opciju Hašima Tačija, niti Ramuša Haradinaja. 
"Podrškom Isi Mustafi (lideru DSK) za predsednika Skupštiine Kosova, insistirali smo na stabilnosti. Ne želimo da eskaliraju bilo kakve nepovoljne stvari koje mogu da se dese, kao šsto se dešavalo, naročito oko 'Parka mira' (u severnoj Mitrovici). Zbog toga smo dali podršku Mustafi", kazao je Stojanović novinarima u Prizrenu. 
 
On je rekao da će Srpska odlučiti da li će, ili neće učestvovati u vlasti na osnovu toga kako se bude dogovorala, odnosno, kako bude razgovarala sa predstavnicima političkih opcija. 
"Mi imamo vrlo jasne zahteve. Ukoliko se ti zahtevi budu ispunili, onda ćemo učestvovati, a, ukoliko se ne ispune ti naši zahtevi, onda nećemo", kazao je Stojanović. 
Zahtevi "Srpske" se odnose na proceš privatizacije, formiranje Zajednice srpskih opstina i statut te zajednice. Od važnosti je I rešavanje pitanja koja se tiču Srpske pravoslavne crkvu. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni