PRITVOREN BIVŠI POLICIJAC
06/02/2014|Autor: Administrator|
|

PRŠTINA 5.februar - Euleks je na severu Kosova priveo penzionisanog pukovnika Ministarstva unutrašnjih poslova Dragoljuba Delibašića iz Kosovske Mitrovice kome je specijalni tužilac za ratne zločine Euleksa Ćezare Mikalčuk odredio policijski pritvor, izjavio je advokat Dejan A. Vasić. Apelacioni sud u Prištini potvrdio odluku, kojom je lideru Građanske inicijative (GI) SDP Oliveru Ivanoviću određen pritvor od mesec dana
Vasić je izjavio Tanjugu da je Delibašić lišen slobode zbog sumnje da je počinio nekoliko teških krivičnih dela, tokom 1999. i 2000. godine.
Ista krivična dela se na teret stavljaju i Oliveru Ivanoviću, rekao je Vasić.
Delibašić je prebačen u Prištinu gde će danas biti saslušan u prostorijama Specijalnog tužilaštva Kosova, dodao je Vasić.
Kosovski mediji su preneli da je Delibašić osumnjičen za krivično delo ratnog zločina, odnosno da je odgovoran za ubistvo nekoliko kosovskih Albanaca u Kosovskoj Mitrovici 3. februara 2000. godine.
Portparolka Euleksa Irina Gudeljević potvrdila je ranije Tanjugu da je Euleks policija uhapsila u utorak veče jednu osobu na severu Kosova, rekavši da će više dealja biti poznato tokom dana. Izvor: Tanjug

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni