PODRŠKA ISTRAZI
21/07/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 21. jula 2014. (Beta) - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga sastala se danas s glavnim tužiocem  specijalnog tima za istragu nvoda o trgovini organima na Kosovu Klintom Vilijamsonom, i tom prilikom izrazila punu podršku njegovom radu, prenosi prištinska KOha ditore.  
Šef misije Euleks na Kosovu Bernd Borhard izjavio je za taj list da je Jahjaga tokom sastanka sa glavnim tužiocem tima koji istražuje navode iz izveštaja izvestioca Saveta Evrope Dika Martija izrazila svoju podršku, kao i podršku institucija Kosova, toj istrazi.  
Detalji sastanka još nisu poznati, a američki tužilac će se tokom dana susresti i s premijerom Kosova Hašimom Tačijem.  
Upitan kada će Vilijamson predstaviti rezultate istrage, Borhard je rekao da će to bili "vrlo brzo". 
Portparol Vilijamsonovog tima Žoao Sosa izjavio je da istraga uveliko traje i da će nalaze biti objavljeni "u pravom trenutku".  
Vrhovni tužilac Klint Vilijamson tokom današnjeg boravka na Kosovu  neće predstaviti ni jedan izveštaj o svom radu, dodaje Koha ditore.  
Navodi iz istrage mogu da budu i odbačeni, a ako istraga bude rezultirala pokretanjem tužbe, njeni rezultati biće predstavljeni Specijalnom sudu, čije se formiranje očekuje.  
Vilijamsonova poseta dolazi u trenutku kada bi trebalo da objavi da li će zaključiti istragu zbog nedostatka dokaza ili je našao dovoljno dokaza da moze da podigne optužnicu. 
 
Prištinski mediji ranije su izvestili da će kraj jula predstavljati veliki udar za Demokratsku partiju Kosova (DPK) premijera Hašima Tačija i samo Kosovo, jer će biti podignuto mnogo optužnica kao rezultat istrage Vilijamsonovog tima.
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni