PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LJIMAJA
21/02/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 19. februar - Međunarodni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova podigao je danas optužnicu protiv bivšeg ministra transporta i telekomunikacija (Fatmira Ljimaja) I još četiri osobe koje se terete za više krivičnih dela kojima su
oštetili kosovski budžetu za najmanje 890 hiljada evra, saopštio je Euleks.
Kako navodi Euleks, oni se terete za organizovani kriminal, zloupotrebu zvanične funkcije, potpisivanje štetnih ugovora, zloupotrebu službenog položaja, primanje mita i druga krivična dela u vezi sa korupcijom.
Trojicu okrivljenih, navodi se u saopštenju, tužilac tereti da su manipulisali tenderske procedure, davali i primali mito i ometali dokazni postupak u vezi sa sprovođenjem dva tendera pod nadležnošću Ministarstva za transport. Prema mišljenju tužioca ta krivična dela počinjena su 2008. godine kada je (Ljimaj) bio na funkciji ministra transporta. Tužilac je naveo da šteta koja je naneta budžetu Ministarstva transporta iznosi najmanje 890.000 evra.  
Ovu zajedničku istragu sproveli su Odeljenje Kosovske policije za borbu protiv korupcije i EULEX-ova jedinica za istrage u vezi sa organizovanim kriminalom, a istragu je vodio međunarodni tužilac iz KSTK. Euleks u saopštenju ne navodi imena osoba protiv kojih je podignuta optužnica.
 

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni