PARAFIRAN PROJEKAT O PRELAZIMA
07/09/2014|Autor: Administrator|
|

BRISEL, 4. septembra 2014. (Beta) - Delegacije Beograda i Prisstine danas su u Briselu parafirale projekat za izgradnju ccvrsto gradjenih objekata na administrativnim prelazima prema i sa Kosova, rekli su izvori srpskog tima agenciji Beta.  Ssefica prisstinskog tima Edita Tahiri izjavila je da je "dogovoren plan" za izgradnju ovih objekata koji che zameniti montazzne objekte I ccija izgradnja che biti finansirana iz fondova EU za potporu evropskoj integraciji.  Edita Tahiri je navela da je trebalo godinu dana da se sve usaglasi jer nije bilo lako utvrditi lokacije prelaza i svu pratechu infrastrukturu, ali je zakljuccila da je sad okonccan dogovor Beograda I Prisstine o integrisanom upravljanju prelazima. 
Evropska sluzzba za spoljne poslove pozdravila je dogovor kao pozitivan korak u radu na sprovodjenju sporazuma Beograda i Prisstine.
Beogradski tim vodi oficir za vezu vlade Srbije u Prisstini Dejan Pavichevich, a u Brisel treba da doputuje i Marko Djurich, ssef kancelarije za KiM pri vladi Srbije, koji che se ukljucciti u tehniccke pregovore. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni