OPSTANAK POVRATNIKA NADA DRUGIMA
03/09/2014|Autor: Administrator|
|

KLINA, 2. septembra 2014. (Beta) - Ministar za administraciju I lokalnu samoupravu u Vladi Kosova Slobodan Petrović posetio je danas srpske porodice koje su se vratile u selo Klinavac kod Kline, ocenivši da njihov opstanak daje nadu drugima koji bi da se vrate.  
Petrović je Draginji Jović (93) poklonio mašinu za pranje rublja, a četvorogodišnjoj Ivani Vidić koja je jedino dete u tom metohijskom selu, poklonio je paket igračaka. 
Meštani sela Klinavac su obavestili Petrovića o problemima, napadima Albanaca, uzurpaciji imovine. 
Meštani su rekli da kosovska vlast i srpska lokalna samouprava u Klini "jedino brinu o tome da zaposle rodjake i prijatelje", a o drugim povratnicima ne razmišljaju, te, kako su rekli Petroviću, ne vide perspektivu za svoje porodice.  Odgovarajući na pitanja meštana, ministar u kosovskoj vladi je rekao da današnjom posetom želi da im pokaže da nisu sami.  
Poseta "ne predstavlja nikakvu kampanju za moguće nove parlamentarne izbore na Kosovu. Radiću na tome da se poboljšaju uslova života povratničkih porodica", rekao je Petrović novinarima.  
Vlada Kosova je, uz pomoć donatora, izgradila u selu Klinavac od 2006. godine 33 tipske kuće, a po navodima povratnika, danas u tom selu živi samo sedam srpskih povratničkih porodica.  
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni