ODRŽANA DEBATA “MLADI I ODLUČIVANJE”
29/10/2016|Autor: Administrator|
|

SEVERNA MITROVICA, 29. oktobar - Sinoć je u organizaciji Omladinskog edukativnog kluba Sinergija održana debata pod nazivom „Mladi i odlučivanje“. Debata je imala za cilj definisanje položaja mladih u odnosu na proces donošenja odluka, kao i koji su to izazovi sa kojima se mladi suočavaju u tom procesu. Predstavljen je i projekat „Povećanje učešća mladih u procesu donošenja odluka u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan“.
Panelisti na debati su bili predstavnici opštine Severna Mitrovica, predstavnici nevladinih organizacija, medija, Univerziteta, studentskih udruženja, volonteri Sinergije, predstavnici međunarodnih organizacija na Kosovu (UNDP i OEBS), ali i stručnjaci pojedinci.
 
Tokom debate, panelisti su se složili da su mladi danas vrlo pasivni, često nedovoljno informisani i neorganizovani kada je u pitanju uticanje na donošenje odluka. S druge strane, učesnici su apelovali i na predstavnike organa lokalne samouprave da konsultuju mlade pri radu i daju im priliku da iznesu svoje predloge i ideje.
 
Primere uspešne saradnje mladih u lokalnom delovanju na debati predstavili su članovi OEK Sinergija i Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
Ono što su panelisti posebno istakli je podrška projektu, za koji smatraju da će omogućiti bolju komunikaciju mladih i organa lokalne samouprave.
 
Ova aktivnost je deo projekta „Povećanje učešća mladih u procesu donošenja odluke u opštinama Severna Mitrovica i Zvečan“ koji sprovodi OEK Sinergija, a finansira Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije na Kosovu i Kosovska fondacija za civilno društvo.
 
Izvor: Tanjug

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni