OBNAVLJANJE SLUČAJA AKO BUDE NOVIH DOKAZA
14/08/2014|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 13. avgusta 2014. (Beta) - Kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) ponovo će otvoriti slučaj Goraždevac, u kom su ubijena dva srpska dečaka 2003. godine, ako se pojave nove informacije, rekla je danas portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon.  Ona je za agenciju Beta kazala da je KSTK zatvorio taj slučaj, jer "istraga policije nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih". 
"Bilo koja zvanično obustavljena istraga u svakom trenutku može biti ponovo otvorena, ako se tužiocu stave na raspolaganje nove informacije koje bi potencijalno mogle da pokrenu istragu", navela je Nikolić Solomon. 
Portparolka Euleksa je dodala da je ubistvo u Goraždevcu "užasan zločin nad nevinim žrtvama" i apelovala na gradjane koji imaju bilo kakvu informaciju o slučaju da se jave tužiocima. 
U Goraždevcu je danas obeleženo 11 godina otkada su nepoznati napadači ubili dvoje i ranili još četvoro srpske dece koja su se kupala na Bistrici. 
Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić zatražio je danas da istraga o tom zločinu bude ponovo otvorena. Počinioci, koji još nisu pronadjeni, ubili su Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19) i teško ranili još četvoro njihovih drugova: Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12), Dragana Srbljaka (13) i Djordja Ugrenovića (20). 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni