NEMA PREVREMENIH IZBORA
12/02/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 11. Februar - Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila je da nema prostora za zakazivanje vanrednih parlamentarnih izbora i ispunjenje tog zahteva koji je uputio predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.
"Zakazivanje i održavanje redovnih opštih izbora je uređeno Ustavom i zakonima Kosova", navodi se u odgovoru Jahjage na pismo kojim je Haradinaj od nje zatražio zakazivanje izbora.
Jahjaga se u pismu zahvalila Haradinaju na ocenama i stavu o aktuelnoj situaciji i politčkim dešavanjima koje je "uzela u ozbzir I razmotrila".
"Izražavajući visoko poštovanje zahvaljujem vam se na saradnji I ostajem predana u ostvarivanju svoje ustavne uloge, kako bi smo zajedno radili u demokratskom  funkcionisanju institucija Republike Kosovo", kazala je Jahjaga.
Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj zatražio je juče od predsednice Kosova Atifeje Jahjaga da zakaže vanredne parlamentarne izbore.
U pismu Jahjagi, Haradinaj je ocenio da poslednja dešavanja na političkoj sceni Kosova vode ka potpunoj paralizi institucija Kosova i da su izlaz iz ove situacije vanredni parlamentarni izbori.  
Haradinaj je zatražio od predsednice Jahjage sa pozove političke stranke da se što pre bude mguće dogovore o zakazivanju vanrednih parlamenarbnih izbora.
 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni