NASILJE OSUDITI TERORIZAM KAŽNJAVATI
03/09/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 1. septembra 2014. (Beta) - Odlazeći komandant Kfora general Salvatore Farina je danas izjavio da borci koji učestvuju u ratovima u inostranstvu nisu samo problem Kosova, već I zapadnoevropskih država. Na poslednjoj konferenciji za medije pred odlazak sa mesta komandanta Kfora, Farina je rekao da je to "zajednički problem razvijenih I demokratskih zemalja". 
Prema komandantu Kfora hapšenje više od 40 osumnjičenih na Kosovu za učešće u terorističkim aktivnostima je dobar signal iz dva razloga. 
"Prvo, zbog dobre volje koja postoji medju liderima Kosova da se suoče sa tim problemom i drugo, zbog operativnog plana Policije Kosova koja je uspela da uhapsi tako veliki broj osoba", rekao je Farina. 
Na Kosovu je nedavno uhapšeno 40 osoba zbog sumnje da su učestvovali u sukobima u Iraku i Siriji na strani terorističkih organizacija.  
Komandant Kfora je ocenio da "nasilje treba osuditi", a da "terorizam treba kažnjavati". Smena na čelu komande medjunarodnih mirovnih snaga na Kosovu će se obaviti u sredu, 3 septembra. Generala Farinu će na čelu Kfora zameniti italijanski general major Frančesko Paolo Filuolo. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni