MUSTAFU ZA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE
09/09/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 9. septembra 2014. (Beta) - Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović izjavio je danas da će ta lista kao i 17. jula, podržati kandidata postizbornog bloka za predsednika Skupštine Isu Mustafu. 
"Ono što je za nas bitno i što je naša pozicija je da smo u nekom prethodnom periodu imali kontakte sa blokom koji je okupljen oko Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova I Inicijative za Kosovo i da se za sada stav Srpske liste po pitanju podrške kandidatu Isi Mustafi za predsednika Skupštine Kosova nije promenio", rekao je Jablanović za drugi program Radio Kosova. 
On je izrazio očekivanja da će predsednik Skupštine biti izabran 12. septembra, kako bi se izbegla institucionalna kriza na Kosovu. 
"Srpska lista će na svoj način dati doprinos smirivanju tenzija u Skupštini Kosova povodom izbora predsednika," kazao je on. 
Ustavni sud Kosova je odlučio da je izbor Ise Mustafe od 17. jula za predsednika Skupštine bio neustavan, te da samo Demokratska partija Kosova može predložiti kandidata za predsednika Skupštine, kao partija koja je osvojila najviše glasova na parlamentarnim izborima, 8. juna. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni