KOSOVO I HAITI BEZ GOLOVA
06/03/2014|Autor: Administrator|
|

MITROVICA, 5. mart - Fudbaleri Kosova odigrali su danas nerešeno, 0:0, u Kosovskoj Mitrovici utakmicu sa Haitijem, koja je bila prvi međunarodni meč kosovske reprezentacije. Meč je odigran pred prepunim stadionom "Adem Jašari" u Mitrovici iuz prisustvo najviših zvaničnika Kosova. Pred početak utakmice predsednica Kosova Atifete Jahjaga, premijer Hašim Tači i ministar kulture omladine i sporta Memlji Krasnići, u pratnji predsednika Fudbalskog saveza Kosova Fadilja Vokrija pozdravili su se na igralištu sa igračima i stručnim štabovima obe ekipe. U svečanoj loži su bili i predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići, kao i ministri i poslanici. Prva međunarodna utakmica selekcije Kosova počela je nakon što je intonirana himna FIFA. 
Utakmica je započela uz gromoglasno navijanje za Kosovo, čiji su se igrači pojavili u dresovima bele boje, na kojima je pisalo Kosovo sa zvezdicom pored tog napisa. 
Tokom cele utakmice selekcija Kosova je bila bolji rival na terenu, imala je nekoliko šansi da povede, ali domaći igrači te akcije nisu krunisali golovima. 
Selektor Fudbalske reprezentacije Kosova Aljbert Bunjaki kazao je da se utakmica sa Haitijem može na simboličan način uporediti sa prvim korakom u trci na 10.000 metara. 
"Ovo je prvi korak i moramo dobro da razmislimo zato što je ovo prva istorijska utakmica koja nas sprema na izlazak iz izolacije. Istovremeno smatram da je dobra prilika da počnemo stvaranje jake reprezentacije, a najbolja prilika za to je kad počnemo da igramo fudbal", rekao je Bunjaku. 
U reprezentaciji Kosova najveći broj igrača igra u evropskim klubovima. 
Selektor Haitija Mark Kolat rekao je za prištinske medije da je srećan što će njegova ekipa biti prva koja će igrati sa Kosovom.  
"Za mene ova utakmica ima dvostruku važnost. Kao prvo, ovo je moja prva utakmica u ulozi trenera Haitija, a kao drugo zadovljstvo mi je da budem prvi protivnik Kosovu. Osećam se ponosnim što je moja ekipa deo fudbalske istorije Kosova", rekao je Kolat. 
Prema navodima organizatora, za izvestavanje sa meča bilo je akreditovano 110 medija. FIFA je sredinom januara dozvolila reprezentaciji Kosova da igra prijateljske utakmice, ali bez isticanja zastave, intoniranja himne, uz fusnotu i pod uslovom da ne igra sa reprezentacijama zemalja bivše Jugoslavije. 
 
Izvor: BETA
Foto: Kosova live

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni