KORAK KA UTVRĐIVANJU POJEDINAČNE ODGOVORNOSTI
29/07/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 29. jula 2014. (Beta) - Vlada Kosova saopštila je danas da je izveštaj Klinta Vilijamsona, glavnog tuzzioca Euleksa za istragu o navodima o trgovini ljudskim organima tokom rata za Kosovo 1999, značajan korak ka utvrdjivanju eventualne pojedinačne odgovornosti za zločine, te će to sprečiti dalje neosnovane optuzzbe.
U saopštenju Vlada Kosova je istakla da je saradjivala s posebnom radnom grupom Evropske unije u nezavisnoj istrazi navodnih ratnih zločina pomenutih u izveštaju Dika Martija iz januara 2011. godine.
"To je potvrdjeno i usvajanjem odluke o formiranju posebnog veća u okviru pravnog sistema Kosova koji će razmotriti ova pitanja. To je najbolji dokaz da je Kosovo pravna drzzava i da će nastaviti da preduzima sve potrebne korake u punoj saradnji sa medjunarodnim partnerima", pišse u izjavi Vlade Kosova.
Vlada je navela da će izveštaj koji je Vilijamson danas predstavio u Briselu, sprečiti neosnovano optuzzivanje.
"Vlada Kosova ostaje opredeljena za proces dijaloga i za normalizaciju  odnosa sa Srbijom, za nastavak procesa evropskih integracija i ulaska u NATO", zaključuje se u saopštenju.
 

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni