KOMPUJETERI ZA DECU U LIPLJANU
23/01/2014|Autor: Administrator|
|

LIPLJAN, 22. januar - Predsednik beogradske Opštine Vračar, Branimir Kuzmanović urucio je danas devet stonih kompjutera i jedan lap top, kao poklon te opstine đacima Osnovne škole "Braca Aksic" u Lipljanu.
Komjuteri će biti korišćeni u nastavi informatike u toj skoli koja, kako je receno, ima 152 učenika i isturena odeljenja u nekoliko sela. Kuzmanović je rekao da je Opština Vračar odlučila da kao i za svakog đaka u drugim školama, i đacima u Lipljanu obezbedi računare da bi stekli znanje kao i njihovi vršnjaci svuda u Evropi, da mogu da se pripreme za izazove 21. veka.
"Veoma nam je važno što smo danas ovde (u Lipljanu) i verujem da je svaki Vračarac ponosan što će srpska zajednica koja ovde živi u teškim uslovima, dobiti pomoć sa Vračara", kazao je Kuzmanović novinarima u Lipljanu.
Jugoslav Crvenković, direktor škole, zahvalio je dobrotvorima sa Vračara i Kanceleriji Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, istakavši da je i sam dolazak delegacije Vračara u Lipljan dovoljan da deca vide da Srbi u Lipljanu nisi zaboravljeni.On je rekao da će ovaj poklon uciniti da ova škola dobije i pravo odeljenje informatike da bi i đaci u Lipljanu imali uslove obrazovanja približne onima koje imaju druga deca. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Mirko Krlić ocenio je da je današnji dan posebno veliki jer je u Lipljanu delegacija opštine koja je "srce Beograda", a "Lipljan je srce Kosova i Metohije".
"Ovi ljudi imaju snage i volje da dođu u Lipljan, da dođu na Kosovo i Metohiju, da dođu tamo gde je danas najteže, gde su deca danas najugroženija; da, pored pomoći koja je svakako važna za ovu školu, donesu, pre svega, deo sebe, posete ovu decu, profesore, nastavnike i vide da njihov posao nije samo posao obrazovanja, već da je to podvižnički posao",kazao je Krlić. 
On je ocenio da je pobeda Kosova i Metohije u deci, obrazovanju I zahvalio Opštini Vračar što pomaže jer to je, kako je rekao, pravo ulaganje u budućnost. Višeclana delegacija beogradske opštine Vračar sa domaćinom
Jugoslavom Crvenkovićem, predsednikom srpske opštine Lipljan Srđanom Petkovićem i Mirkom Krlićem, posetila je danas i stari srpski pravoslavni srednejvekovni hram Vavedenja Presvete Bogorodice I noviju srosku crkvu Flora i Laura. 
Današnja donatorska poseta delegacije Vračara je, kako je rečeno, deo akcije za povezivanja opština u centralnoj Srbiji i na Kosovu I Metohiji.
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni