GRAĐANI SEVERA KOSOVA O KOMUNALNIM USLUGAMA
03/09/2016|Autor: Administrator|
|

S.MITROVICA, 3.septembar – Juče je prostorijama Centra građanske energije održana završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezulati istraživaanja „Pitajmo sever“ koje je sprovela RTV  Mir u Leposaviću, u saradnji sa Timom za društvena istraživanja, uz podršku Kosovske fondacije za otvoreno društvo. Tema istrživanja su bile javne i komunalne usluge na severu Kosova: snabdevanje električnom energijom, vodosnabdevanje, odnosno kanalizacija i upravljanje otpadom.
„Ovo je prvi put da se na severu Kosova vrši istraživanje na ove teme. U nekom civilizovanom svetu to su obični servisi za građane, ali kod nas ta pitanja imaju i političke konotacije“, rekla je rukovodilac istraživanja i novinarka RTV Mir Sanja Sovrlić.
Prema rečima Zorana Gavrilovića iz Tima za društvena istraživanja cilj ovog projekta je da se sagleda kako građani vide komunalne sisteme na severu Kosova.
„Ono što je naš zaključak je da sa jedne strane imamo polovično zadovoljstvo građana i s druge strane iskazanu potrebu da komualna preduzeća unaprede svoj rad i otvore se više prema korisnicima usluga“, kazao je Gavrilović i dodao da je potrebno sprovesti kampanju nužnosti plaćanja komunalnih servisa.
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni